Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Ανδρέας Κονάνος: Ο δημοφιλής πρώην ιερέας αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος (VIDEO)

Ο Ανδρέας Κονάνος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό όταν πριν από τρία χρόνια είχε ανακοινώσει την παραίτησή του από τον ρόλο του ιερέα και έκτοτε απευθυνόταν στους ακολούθους του μέσω των social media.

Ο πρώην ιερέας, γνωστός για τις ομιλίες και το συγγραφικό του έργο, αυτή τη φορά θέλησε να δώσει ένα μήνυμα υποστήριξης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, αποκαλύπτοντας πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο κ. Κονάνος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube ένα βίντεο  με τίτλο «Φτου, ξελευτερία» μιλώντας για το θέμα εκτενώς.

[embedded content]

Στη λεζάντα που συνόδευε το βίντεο, ο Ανδρέας Κονάνος έγραψε:

«Είναι απλό, κι ας φαίνεται πολύπλοκο.

Είναι ανθρώπινο, κι ας το βαφτίζουν τερατώδες. Είναι η αλήθεια πολλών ανθρώπων στον πλανήτη μας, κι ας το ονομάζουν κάποιοι άλλοι “ανωμαλία”.

Είναι αυτό που είναι!

Δηλαδή, μια πραγματικότητα που ισχύει. Κι ας λέει ο καθένας την ψαγμένη ή φανατική γνώμη του. Η ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια και κουτάκια, όσο κι αν αυτό επιτρέπει ένα “αξιοπρεπές” βόλεμα γλιτώνοντάς μας από το άγχος τής ύπαρξης και τα τολμηρά ρίσκα που καλούν σε αλλαγή και πραγματική “μετάνοια”= αλλαγή μυαλού.

Η ζωή είναι μυστηριώδης, απρόβλεπτη και πανέμορφη στην απέραντη ποικιλία και διαφορετικότητά της, χωρίς να μας ρωτά αν συμφωνούμε με τα “τρελά” σχέδιά της. Όλα καλούν σ’ έναν αγώνα για εξέλιξη και ωριμότητα, για αποδοχή κι ενότητα.

Σίγουρα όλοι χωράμε σ’ αυτή τη γη. Κάτω απ’ το φλοιό της, το μόνο βέβαιο. Μακάρι και στην επιφάνειά της η συμβίωσή μας να διαπνέεται από αγάπη, σεβασμό και αρμονία! Συμφέρει όλους μας!

Είμαι ευγνώμων που ήρθε η ώρα να κάνω αυτό το βίντεο, αποκαλύπτοντας – με όσο περισσότερη ειλικρίνεια μπορώ – την προσωπική μου αλήθεια! Και είναι συγκινητικό, που, και μετά την αποκάλυψη αυτή, υπάρχουν γύρω μου ακόμα τόσοι υπέροχοι άνθρωποι, όπως εσύ, που συνεχίζουν να μ’ αγαπούν και να ‘ναι στη ζωή μου! Αυτή η γνήσια ψυχική σύνδεση και ατόφια φιλία είναι απ’ τα πιο ωραία που μπορούμε να ζήσουμε σ’ αυτή τη γη. Σε α υ τ ο ύ ς τους ανθρώπους απευθύνομαι και τους ευχαριστώ μ’ όλη μου την καρδιά. Οι άλλοι – εξίσου υπέροχοι άνθρωποι κι αυτοί- έχουν τους δικούς τους λόγους να δυσκολεύονται. Τους κατανοώ και τους σέβομαι. Αλλά ας μη φοβούνται! Δεν κινδυνεύουν!

Η ζωή είναι μικρή, λίγες δεκαετίες ακόμα. Ας προχωρήσει ο καθένας τον δρόμο του, κοιτάζοντας τον εαυτό του, εστιάζοντας σ’ αυτά που αγαπά και κάνοντας παρέα μ’ όσους κολλά και νιώθει άνετα. Αυτό κάνω κι εγώ τα τελευταία χρόνια.

Μ’ αυτό το βίντεο, ξέρω, το τερμάτισα! Μα γι’ αυτό είναι και “τέρμα ωραίο” και τέρμα αληθινό όλο αυτό που βγαίνει μεταξύ μας, σαν καταστάλαγμα, στο τέλος. Όλη αυτή η Αγάπη, το Φως και η Σύνδεση. Είναι τόσο υπέροχο να αγαπάς την αλήθεια τού όποιου φίλου σου, κι όχι μονάχα τη βιτρίνα, το προφίλ και τα διάφορα καμουφλάζ που χρησιμοποιεί λόγω φόβου, ντροπής και για λόγους κοινωνικής “επιβίωσης”. Αυτή η αλήθεια είναι ό, τι πιο απελευθερωτικό, θεραπευτικό και ζωογόνο! Είναι αυτό που αξίζω κι εγώ, αλλά και εσύ, και όλοι μας! Είναι, μπορώ να πω, ο προορισμός και η αποστολή μας! Τα υπόλοιπα, τα εξηγώ αναλυτικά στο βίντεο.

Σε ευχαριστώ!

Ανδρέας Κονάνος».

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.theopinion.gr/ellada/koinonia/andreas-konanos-o-dimofilis-proin-iereas-apokalypse-oti-einai-omofylofilos-video/ ανήκει στο ΛΟΑΤΚΙ+ – The Opinion .
Στείλτε το σε φίλους σας: