Πριν το coming out της, η Ada Blakewell εμπνεύστηκε από ιστορίες τρανς ατόμων που είχαν μοιραστεί την αλήθεια τους με τους γονείς τους και τη δέχτηκαν για αυτό που είναι.
«Μια φορά, με ανάγκασαν να ευνουχίσω ένα γουρούνι»
Οι επιζώντες σπάνια αισθάνονται άνετα ή ασφαλείς να μιλήσουν για τις δυσάρεστες εμπειρίες τους
Ακτιβιστές έχουν προειδοποιήσει ότι στη Ρωσία λειτουργεί ένας αριθμός κλινικών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου με τη χρήση φαρμάκων, ύπνωσης, εργοθεραπείας, χειρουργικής επέμβασης, «διορθωτικού βιασμού» και βασανιστηρίων με ηλεκτροσόκ.
Και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των Ρώσων που έχουν υποβληθεί σε «θεραπεία μετατροπής», επειδή οι επιζώντες σπάνια αισθάνονται άνετα ή ασφαλείς να μιλήσουν για τις δυσάρεστες εμπειρίες τους.
«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι πολλοί άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε δήθεν θεραπεία μετατροπής και είναι σε θέση να μιλήσουν», λέει η Anna-Maria Tesfaye, συνιδρύτρια του Queer Svit, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που βοηθά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και άλλους που έχουν πληγεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως όταν κάποιος βάζει κάποιον σε »θεραπεία μετατροπής» στη Ρωσία, αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει και πολλοί από αυτούς χάνουν το μυαλό τους επειδή τους χορηγούνται ναρκωτικά για χρόνια».