Skip to content

Ύβρις, κατρακύλα, τερατούργημα, έκτρωμα, βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας…

Δεκάδες χιλιάδες ομοφοβικά σχόλια έχουν κατακλύσει τη σελίδα opengov.gr, όπου αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου που επιτρέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Η διαβούλευση λήγει σήμερα Τετάρτη στις 9 το βράδυ και ήδη είναι δεκάδες χιλιάδες τα σχόλια που έχουν αναρτηθεί, τα περισσότερα κατά του νομοσχεδίου, πολλές φορές ίδια στη διατύπωση αλλά από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Θα ανοίξουν οι… Πύλες της Κολάσεως

Τα περισσότερα συνδέονται άμεσα με την ορθόδοξη πίστη,ενώ κάποια προειδοποιύν ότι αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα ανοίξουν οι «Πύλες της Κολάσεως».

Να το σκεπτικό ενός από τους σχολιαστές:
«Αποτελεί τουλάχιστον ύβρις προς τους αρχέγονους θεσμούς της οικογένειας, πατρίδας και της θρησκείας οποιουδήποτε τύπου, Ορθοδοξία, πατρώα αρχαιοελληνική, μουσουλμανισμό, καθολικισμό κλπ. Ανοίγει ο ασκός του αιόλου… Δυστυχώς θα ζήσουμε κάθε διεστραμμένη παρα φύσιν επιθυμία/πάθος να “βαφτίζεται” δικαιωματισμός. Όποιος τα έβαλε με την φύση βρέθηκε απελπισμένος και δυστυχισμένος να ζητάει έλεος, όποιος τα έβαλε με τον Θεό καταδικάστηκε και στην παρούσα και στην αιώνιο ζωή. Ελπίζουμε στην πλήρη απόσυρση αυτού του νομοσχεδίου εκτρώματος… και προετοιμαζόμαστε για τα δεινά που θα ακολουθήσουν της αμετροεπούς και δαιμονικής εμμονής των κυβερνόντων και του μηχανισμού προπαγάνδας που έχει στηθεί να παρουσιάζουν σαν «ισότητα» την καταστροφή των θεμελιωδών λίθων της κοινωνίας μας».

Στην Ολλανδία…

Άλλοι πάλι εξηγούν με διάφορα επιχειρήματα πως αν οι ομόφυλοι θέλουν γάμο και παιδιά θα πρέπει να… φύγουν και να πάνε αλλού!

«Απαράδεκτο και ξενόφερτο για τη χώρα μας! Όποιος θέλει τέτοιους νόμους, δίπλα είναι η Ολλανδία. Δεν χρειάζεται το ήδη προβληματικό δημογραφικό μας να το επιβαρύνετε με ξενόφερτες μόδες και λάθος πρότυπα για τους νέους μας, ουτε την Ορθόδοξη πίστη μας να την προσβάλλετε έτσι βάναυσα.

Οι αιτήσεις του λαού μας είναι άλλες, όπως το να δώσετε κινητρα στα ελληνόπουλα του εξωτερικού να γυρίσουν στη πατρίδα τους κι όχι να τα διώχνετε και να στηρίξετε την ελληνική οικογένεια! Επιτέλους σεβασμός στην ελληνική ψυχή και αξιοπρεπεια!!», γράφει χαρακτηριστικά κάποιος.

Έρχονται γάμοι και σε άλλους συνδυασμούς!

Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι η αρχή άλλων δεινών που ακολουθούν… όπως για παράδειγμα, γάμοι μεταξύ συγγενών!

Να τι γράφει κάποιος: «ίσως έπειτα να ζητηθεί η αναγνώριση δικαιώματος γάμου στους πιο απίθανους συνδυασμούς (μεταξύ στενών συγγενών, σε παραπάνω από δυο μέλη και πολλών άλλων νοσηρών συνδυασμών ….. φαντασία να χει κάποιος)».

Δεν λείπουν άλλωστε και οι προβληματισμοί: «Αν δυο γυναίκες παντρευτούν και αποκτήσουν ένα κοριτσάκι και το κοριτσάκι αυτό ενηλικιωθεί και θελήσει να παντρευτεί έναν άντρα, αυτός ο άντρας θα έχει δυο πεθερές; Θα θέλατε όλοι εσείς που το ψηφίζετε, να είσαστε στη θέση του;».

Καλύτερη η ορφάνια!

Πάρα πολλά σχόλια εστιάζουν στον ψυχισμό των παιδιών που ζουν σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, ανησυχώντας για την υγεία τους.

«Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο επειδή δείχνει έλλειψη αγάπης και ανθρωπιάς κυρίως στα παιδιά και κατά δεύτερο λόγο στους ενήλικες. Αντί να θεραπεύσει μια αρρωστημένη κατάσταση, την επιβάλει εις βάρος των παιδιών (ποιος τα ρώτησε αν θέλουν να μεγαλώσουν έτσι;) και όσων επιθυμούν να ζουν υγιεινά», γράφει κάποιος.

Πολίτης άλλωστε σπεύδει να πει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον έχουν πρόβλημα μεγαλύτερο από αυτό που θα έχουν «όταν κι αν ορφανέψουν»:
«Το πρόβλημα των παιδιών που μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον είναι μεγαλύτερο που γεννήθηκαν από όταν και αν ορφανεύσουν. Τούτο, διότι δεν είναι ότι δεν έχουν πατέρα ή μητέρα, αλλά ότι έχουν αντί για μητέρα πατέρα και αντί για πατέρα μητέρα. Η σύγχυση είναι προφανής».

Το παρά φύσιν…

Η φράση «παρά φύσιν» είναι ιδιαίτερα συχνή στα σχόλια.

«Το παρά φύσιν ΔΕΝ καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξεις», γράφει κάποιος, ενώ κάποιος άλλος προσθέτει: «βΒάζετε μια αλυσιδωτή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και το πάρα φύσιν το κάνετε νόμο».

…και ο Σαμαράς!

Φυσικά υπάρχουν και οι εκκλήσεις: «Κάπου φτανει…τι πατε να κανετε? Τα ισοπεδωσαμε ολα πια..ΟΧΙ..ΟΧΙ ΟΧΙ», ικετεύει κάποιος, ενώ δεν λειπουν και οι πολιτικές επικλήσεις προς τον… Αντώνη Σαμαρά!

Να τι γράφει κάποιος απευθυνόμενος προφανώςστον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο Σαμαράς να σας ρίξει, όπως έπραξε και το ‘92. Οικογένεια καταστροφής είστε τελικά…».

Έως τις 9 απόψε το βράδυ

Το νομοσχέδιο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευη από τις 24 Ιανουαρίου και είναι ανοιχτό σε σχόλια και επισημάνσεις έως τις 9 απόψε το βράδυ.
Θεσμοθετεί στην ελληνική έννομη τάξη τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων ανεξάρτητα από το φύλο τους, προκειμένου να επιτευχθούν η ισότητα στον γάμο και η νομική προστασία οικογενειών. Η θεσμοθέτηση της ισότητας στον γάμο δημιουργεί και ισότητα στα δικαιώματα παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν.

Όπως γράφει στο εισαγωγικό σημείωμα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με το νομοσχέδιο, «η χώρα μας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των χωρών που αναγνωρίζουν την ισότητα στον γάμο, από μακρού χρόνου, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Αργεντινή, η Δανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ή πιο πρόσφατα, όπως η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Αυστραλία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ (συνολικά 36 χώρες στον κόσμο)».

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.theopinion.gr/ellada/koinonia/nomoschedio-gia-gamo-omofylon-anoigoyn-oi-pyles-tis-kolaseos-o-samaras-poy-tha-rixei-tin-kyvernisi/ ανήκει στο ΛΟΑΤΚΙ+ – The Opinion .
Στείλτε το σε φίλους σας: