Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Πορεία στην Αθήνα το Σάββατο ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 14 Οκτωβρίου ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία. Την πορεία θα πραγματοποιήσουν από11 συλλογικότητες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και διεξάγεται στον απόηχο των ομοφοβικών δηλώσεων το επανεκλεγέντος δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου.

Παράλληλα, αίτημα των συλλογικοτήτων προς τα Μέσα Ενημέρωσης είναι «να αποφεύγουν την προβολή και αναμετάδοση τέτοιων δηλώσεων χωρίς αντίλογο στο μέλλον».

«Έχουμε κουραστεί σε αυτή τη χώρα να γινόμαστε σχεδόν καθημερινά αποδέκτες δηλώσεων που στοχοποιούν τα μέλη της κοινότητάς μας. Για άλλη μια φορά εκφράζουμε την οργή και την έντονη αγανάκτησή μας έναντι της ομοφοβίας και της ξεκάθαρης ρητορικής μίσους, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Βόλου, Α. Μπέο», τονίζεται στο Δελτίο Τύπου για την πορεία.

«Προσβάλλουν την αξιοπρέπεια»

«Οι δηλώσεις του όχι μόνο προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά ενθαρρύνουν τη διάδοση του μίσους και των προκαταλήψεων στην κοινωνία μας», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Η ομοφοβία δεν έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία και αποτελεί έννοια ασύμβατη με τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και του σεβασμού. Συντηρεί ξεπερασμένες διακρίσεις, περιθωριοποιεί και διασύρει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε επιθέσεις κατα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλα και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, της Άννας και του Β. Γιακουμάκη», επισημαίνουν οι 11 συλλογικότητες.

«Οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Α. Μπέου αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 1 του νόμου 4285/2014 και καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να κινηθεί εναντίον του ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που νιώθουν απροστάτευτα απέναντι στον απροκάλυπτο κακοποιητικό λόγο και τη ρητορική μίσους που επιχειρεί ο συγκεκριμένος δήμαρχος, από τη θέση ισχύος που κατέχει», τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Σθεναρή αντίσταση»

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται: «Καλούμε όλα τα άτομα, καθώς και τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, να ενωθούν και να ορθώσουν μια σθεναρή στάση κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας. Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία μας είναι ένας χώρος όπου όλες/οι/α μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο διακρίσεων ή εκφοβισμό. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση αλλά και όλα τα κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση απέναντι και σε αυτό και σε κάθε άλλο παρόμοιο φαινόμενο».

«Ταυτόχρονα, απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, ως απάντηση στην καθημερινή ρητορική μίσους η οποία προβάλλεται χωρίς αντίλογο από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από ατομικότητες και φορείς που δεν έχουν λόγο στο πως θα ζήσουμε τις ζωές μας, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι συνδικαλιστικοί φορείς των Δημοσιογράφων παραμένουν αμέτοχοι παρατηρητές», τονίζεται στη συνέχεια.

Ποιες συλλογικότητες συμμετέχουν:

 1. Πολύχρωμο Σχολείο
 2. Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
 3. Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω
 4. Rainbow Seniors
 5. Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
 6. Thessaloniki Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης
 7. Intersex Greece – Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ
 8. Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
 9. Υπερήφανοι Γονείς
 10. Oμάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης
 11. Proud Seniors Greece – Ομάδα Υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ Ατόμων 50 και Άνω

Η ανακοίνωση του Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας:

Αρκετά ακούσαμε τις φασιστικές, ομοφοβικές, και ρατσιστικές απόψεις, τώρα είναι η σειρά μας να απαντήσουμε.

Το τελευταίο διάστημα στοχοποιούμαστε από άτομα σε θέσεις εξουσίας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και ατομικότητες που εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις, χωρίς να υπολογίζουν πως αναφέρονται στις ζωές μας, διασύρουν κοινωνικές ομάδες, και οδηγούν σε επιθέσεις κατα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων αλλά και σε εν ψυχρώ δολοφονίες όπως αυτή του Ζακ/της Zackie Oh, και της Άννας.

Ζητάμε δικαιοσύνη και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Ελάτε να γεμίσουμε με αγάπη και χρώματα τους δρόμους της Αθήνας, να θυμηθούμε πως δεν είμαστε μόνα μας, πως είμαστε μέλη της ίδιας κοινωνίας και ζητάμε τα αυτονόητα.

Ανοιχτό κάλεσμα σε αντιφασιστικές, φεμινιστικές, αντιρατσιστικές, και ΛΟΑΤΚΙ ομάδες, οργανώσεις και φορείς να συμμετέχουν στην πορεία.

 • Σημείο Εκκίνησης: Γλάδστωνος & 28ης Οκτωβρίου
 • Διαδρομή: Σταδίου, Οθωνος, Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας με κατάληξη στη Βουλή
 • Ημερομηνία : Σάββατο 14 Οκτωβρίου
 • Ωρα Συνάντησης: 19:00
 • Ώρα Έναρξης Πορείας: 19.30

[embedded content]

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.kontranews.gr/koinonia/poreia-stin-athina-to-savvato-enantia-stin-omofovia-kai-tin-transfovia/ ανήκει στο ομοφοβία Archives – kontranews.gr – Τελευταίες εξελίξεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο. .
Στείλτε το σε φίλους σας: