Skip to content
Λιγότερο απο 1 λεπτό Διάρκεια άρθρου: Λεπτά

Sold Out η Θεσσαλονίκη για το EuroPride – Θα «φέρει» περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ στην πόλη

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το EuroPride που θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 29 Ιουνίου και χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη μας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα ξενοδοχεία της πόλης «έχουν πολλές κρατήσεις και μάλιστα συχνά από θεσμικούς φορείς που κλείνουν οργανωμένα. Η διαθεσιμότητα είναι πολύ περιορισμένη ειδικά για τις τελευταίες μέρες του EuroPride 2024», λέει στο TheOpinion ο Απόστολος Καραμπαΐρης εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride.

Ο ίδιος σημειώνει πως τα  ξενοδοχεία της πόλης δε φτάνουν να καλύψουν την προσέλευση, ενώ «πολλοί επισκέπτες προτιμούν και τα διαμερίσματα, λόγω της προσφοράς που έχουμε από την εταιρεία Halu».

Πέρα από επισκέπτες που θα έρθουν οδικώς από τις γειτονικές χώρες, στη Θεσσαλονίκη θα ακούσουμε Γερμανικά, Ισπανικά, Αγγλικά αλλά και σκανδιναβικές γλώσσες, καθώς είναι οι χώρες που φέρεται να επικρατούν στις αφίξεις. Μάλιστα «πολλοί και πολλές απ’ αυτές θα παρατείνουν τη διαμονή τους μετά το EuroPride 2024, για διακοπές στη γύρω περιοχή ή αλλού στην Ελλάδα», σημειώνει ο κ. Καραμπαΐρης.

Μεγάλο το οικονομικό όφελος για τη Θεσσαλονίκη

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι διοργανωτές, υπολογίζεται πως 40.000 κόσμου θα ενώσουν τις φωνές τους υπέρ της αποδοχής καθώς «περιμένουμε να υπερδιπλασιαστεί το κοινό σε σχέση με τα ετήσια Thessaloniki Pride».

Όπως αποκαλύπτει ο Απόστολος Καραμπαΐρης, «πάνω από τους μισούς θα είναι από εκτός Ελλάδας, ενώ και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ειδικά την Αθήνα, αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή».

Ο ίδιος δε, υπογραμμίζει ότι «το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στην τοπική οικονομία έχει υπολογιστεί σε 37 εκατομμύρια ευρώ».

«Το EuroPride 2024 είναι μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη που μπορεί να δημιουργήσει θετικές εμπειρίες στους χιλιάδες επισκέπτες, που με τη σειρά τους θα πολλαπλασιάσουν το μήνυμα αυτό, όταν γυρίσουν στα σπίτια τους. Η Θεσσαλονίκη έτσι χτίζει το προφίλ μιας ανοιχτής, σύγχρονης και φιλόξενης πόλης διεθνώς. Γι’ αυτό πρέπει, πέρα από την οργανωτική επιτροπή, όλοι οι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας να συμβάλουν, ώστε να παραχθούν θετικές εμπειρίες».

Λίγα λόγια για το EuroPride 2024

«Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία».  Αυτό είναι το σύνθημα του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Αντανακλά 3 σημαντικά στοιχεία, 3 πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το κίνημά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

«Επιμονή, γιατί η κοινότητά μας αντιμετωπίζει διαρκώς διακρίσεις και αποκλεισμούς και ωστόσο παραμένει ισχυρή και ακμαία. Είναι μια θετική και αισιόδοξη έννοια χωρίς να αγνοούμε τη σκληρή πραγματικότητα και το λόγο για τον οποίο υπάρχει το Pride. Η επιμονή, παραπέμπει επίσης στην αναδιοργάνωσή μας και την επιμονή μας να διεκδικήσουμε ξανά το EuroPride, παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της πανδημίας COVID19 που οδήγησε στην ακύρωση του EuroPride 2020. Δεν τα παρατήσαμε. Αναφέρεται επίσης στις ολοένα και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και στις δυσοίωνες προοπτικές που αυτή δημιουργεί για όλη την Ευρώπη στα χρόνια που διανύουμε. Η έννοια της επιμονής συνδέεται με το παρελθόν, με όλα όσα έχουμε αντιμετωπίσει, περάσει και αφήσει πίσω μας.

Πρόοδος, επειδή ο αγώνας μας είναι ένα εποικοδομητικό βήμα προς τα εμπρός, χτίζουμε μια καλύτερη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία: είναι ο φυσικός δρόμος που θα ακολουθήσουν όλες οι κοινωνίες όσο περνάει ο καιρός. Συνδέεται επίσης με την προοδευτικότητα, κατ’ αντιδιαστολή με τον συντηρητισμό. Η έννοια της προόδου συνδέεται με το παρόν, ένα πολύ δυναμικό, που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση.

Ευημερία, γιατί στόχος μας είναι η ευημερία όλων. Είναι γεγονός ότι η ισότητα αποτελεί προϋπόθεση για μια ευημερούσα κοινωνία. Εφόσον επιδείξουμε επιμονή και πρόοδο, μπορούμε να ευημερήσουμε στη ζωή, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Η ευημερία μπορεί επίσης να αναφέρεται και στον αγώνα για τερματισμό της οικονομικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα την περασμένη δεκαετία, καθώς και –κυρίως– αυτό που διακυβεύεται στην Ευρώπη μετά τις τελευταίες εξελίξεις: η Ευρώπη βρίσκεται σε συνεχή επιδίωξη της ευημερίας, που απειλείται από πολέμους και τις επακόλουθες προσφυγικές ροές, την κλιματική κρίση κλπ. Η ευημερία συνδέεται με το μέλλον που ονειρευόμαστε και λαχταρούμε».

Η πορεία της παρέλασης του Thessaloniki EuroPride 2024, θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Ιουνίου 2024, από το πάρκο της ΧΑΝΘ, θα κινηθεί κατά μήκος της οδού Τσιμισκή κι έπειτα μέσω της οδού Βενιζέλου θα κατευθυνθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καταλήγοντας στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά τη παρέλαση θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με την οποία θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις του Thessaloniki EuroPride 2024.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρωτότυπο άρθρο https://www.theopinion.gr/reportaz/sold-out-i-thessaloniki-gia-to-europride-tha-ferei-perissotera-apo-35-ekat-eyro-stin-poli/ ανήκει στο ΛΟΑΤΚΙ+ – The Opinion .
Στείλτε το σε φίλους σας: